Skocz do zawartości

[<font color=green>KD</font>] Hokejowo-Baseballowe petardy!

Pietaszek890

Rekomendowane odpowiedzi

#3 New Jersey Devils - New York Rangers T.Zajac zdobędzie punkt (1,85) - Expekt

#4 Florida Panthers - Detroit Red Wings N.Lidstrom zdobędzie punkt (2,10) - Expekt

#5 Minnesota Wild - Anaheim Ducks M.Koivu zdobędzie punkt (1,95) - Expekt

Puszczone w systemie trixie. Także dwóch z trzech i będzie mniej więcej zwrot kosztów.

#3 New Jersey Devils - New York Rangers T.Zajac zdobędzie punkt (1,85) - Expekt :n:

#4 Florida Panthers - Detroit Red Wings N.Lidstrom zdobędzie punkt (2,10) - Expekt :n:

#5 Minnesota Wild - Anaheim Ducks M.Koivu zdobędzie punkt (1,95) - Expekt :t:

Puszczone w systemie trixie. Także dwóch z trzech i będzie mniej więcej zwrot kosztów.

Znów pech jak przy Segeiu. Lidstrom dzisiaj nic wielkiego nie pokazał, więc do niego pretensji mieć nie mogę. Jednak Zajac wczoraj szalał razem z Kovlaczukiem, ale niestety nie udało się zapunktować. Pod koniec drugiej tercji było najbliżej, kiedy to Travis podał do Ilyi ten ograł trzech rywali i strzelił w słupek. Do tego fantastyczna dyspozycja Henrika i pozamiatane. Dobrze, że chociaż Boston pozwolił wyjść na zero.

#7 Avangard Omsk - Neftekhimik Nizhnekamsk Omsk -1 (1,77) - Betsafe :n:

Omsk parodia w tych Play Offach. Jeżeli odpadną to będzie mega sensacja. Troszkę od ostatnich typów upłynęło czasu także pora podać jakieś nowe picki.

#8 Dinamo Riga - OHK Dynamo Moscow Brock Trotter over 0.5 pkt (2,20) - Betsafe

#9 Dinamo Riga - OHK Dynamo Moscow Lauris Darzins over 0.5 pkt (1,70) - Betsafe

#10 Södertälje SK - Timrå IK Over 4.5 (1,62) - Betsafe

#11 Red Bull Salzburg - Olimpija Ljubljana Over 5.5 (1,65) - Gamebookers

Kilka słów uzasadniających dlaczego takie, a nie inne typy zostały wybrane przeze mnie. Dynamo Ryga w tych Play Offach spisuje się bardzo dobrze. Gdyby nie ich słabsza trzecia tercja w ostatnim meczu byliby już w ćwierćfinałach. Wracają dzisiaj na własny lód i według mojej oceny to oni są dzisiaj faworytami. Podałem dwa indywidualne typy, które moim zdaniem są bardzo value. Za równo Trotter jak i Darzins są pierwszoplanowymi postaciami drużyny w fazie pucharowej. Obaj mają po pięć oczek w klasyfikacji kanadyjskiej i obaj dzisiaj również powinni pomóc Ryżanom osiągnąć kolejny szczebel fazy pucharowej. Mecz z ligi szwedzkiej wybrałem przede wszystkim dlatego, że do końca sezonu zostały już tylko dwie kolejki spotkań. O ostatnie ósme miejsce upoważniające do gry w Play Offach walczą wszystkie drużyny z dołu tabeli. Gra jest o podwójną stawkę, bo trzeba także uniknąć baraży o utrzymanie. Sodertalje jak i Timra są w grupie tych drużyn. Obie drużyny nie mają prawa dzisiaj odpuścić tego meczu. Każda zagra na 100%, bo naprawdę stawka zwycięstwa może okazać się ogromna. I ostatni typ to liga austriacka i trzeci mecz pierwszej fazy Play Off. Salzburg spokojnie na razie punktuje drużynę ze Słowenii. Pewnie dzisiaj będzie tak samo, 3:0 i już spokój psychiczny w tej fazie. W obu poprzednich meczach padały overy, dziś powinno być podobnie. Wszystkie cztery typy gorąco polecam!

#8 Dinamo Riga - OHK Dynamo Moscow Brock Trotter over 0.5 pkt (2,20) - Betsafe :t:

#9 Dinamo Riga - OHK Dynamo Moscow Lauris Darzins over 0.5 pkt (1,70) - Betsafe :n:

#10 Södertälje SK - Timrå IK Over 4.5 (1,62) - Betsafe :t:

#11 Red Bull Salzburg - Olimpija Ljubljana Over 5.5 (1,65) - Gamebookers :t:

W Rydze trwa dogrywka, ale wyrównującą bramkę na 1:1 w trzeciej tercji zdobył Brock Trotter. Szkoda troszkę, bo akurat w tej samej formacji gra Darzins, ale niestety nie zaliczył przy tej bramce asysty. Co do dwóch pozostałych meczów to też trwają, ale w szwedzkiej over bez problemu już w drugiej tercji. Widać, że obu drużyną zależy na awansie do Play Off, bo nie pozwalają rywalowi odskoczyć i walczą na maksa. Salzburg również ogarnął po dwóch tercjach i tak jak się spodziewałem wysokie prowadzenie czyli duża przewaga psychologiczna przy 3:0. Następne typy na noc, także polecam tu częściej zaglądać ;)

#12 PSG Zlin - HC Pardubice Over 4.5 (1,58) - Betsafe

#13 PSG Zlin - HC Pardubice Zlin Over 2.5 (1,80) - Expekt

#13 Rosenborg - Sparta Sarpsborg Over 5.5 (1,50) - Tobet

#14 Frisk Asker - Stavanger Over 5.5 (1,70) - Bwin

#15 HC Kosice - HK Nitra Kosice Over 3.5 (1,55) - Expekt

Dzisiaj jak widać overowo. Pierwszy mecz to spotkanie ligi czeskiej i drugie spotkanie Żlinu z Pardubicami w ramach ćwierćfinałów. Wczoraj dość niespodziewanie górą po dogrywce okazali się zawodnicy drużyny gości. Według mojej oceny Żlin nie może pozwolić sobie na drugą porażkę dzisiaj, także zaangażują się dość mocno. Pięć bramek to dość ciekawe rozwiązanie, również można próbować over drużynowy gospodarzy. Trzy bramki są w stanie strzelić, a po wczorajszym meczu wręcz muszą. Dwa kolejne mecze to liga norweska i rywalizacja dwóch faworytów w tym sezonie Sparty i Stavanger. Obie drużyny wygrały swoje pierwsze spotkania na własnym lodzie. Wyżej wygrała Sparta, ale obie mimo wszystko nie pozostawiają złudzeń kto w tej konfrontacji jest lepszy. Dziś na wyjeździe, także można liczyć na gole Frisku czy też Rosenborgu. Łącznie w obu meczach powinniśmy zobaczyć po sześć bramek. I ostatni mecz to piąte spotkanie pomiędzy Koszycami, a Nitrom. Tutaj na razie prowadzą gospodarze 3:1 i raczej dziś zapewnią sobie awans do półfinałów. Rozważałem over w całym meczu, ale raczej bliżej do overu drużynowego, bo może być 4:1 czy 5:0. Ofensywę mają bardzo dobrą, w defensywie też radzą sobie nieźle, także lepiej zagrać over drużynowy niż w całym meczu.

#12 PSG Zlin - HC Pardubice Over 4.5 (1,58) - Betsafe :t:

#13 PSG Zlin - HC Pardubice Zlin Over 2.5 (1,80) - Expekt :n:

#13 Rosenborg - Sparta Sarpsborg Over 5.5 (1,50) - Tobet :t:

#14 Frisk Asker - Stavanger Over 5.5 (1,70) - Bwin :t:

#15 HC Kosice - HK Nitra Kosice Over 3.5 (1,55) - Expekt :t:

Tak jak przewidywałem bramek w Zlinie nie brakowało. Szkoda tylko, że to częściej znów goście strzelali. Końcowy wynik 2:4 i Pardubice w tej chwili są bliżej awansu. Szkoda, bo gospodarzy mieli całą masę sytuacji i zabrakło jednego gola przy drugim typie. Norweska bez problemu wchodzi Sparta wygrywa 3:5, a większa niespodzianka w drugim meczu, gdzie obecnie Frisk na sekundy przed końcem wygrywa 6:2. Wyczułem, że będzie under w meczu Koszyc i nawet dokładny wynik 5:0 wszedł. Over drużynowy pokryty, awans wywalczony. Szkoda, że sam wepchnąłem na kupon te typ drużynowy Zlinu. Mam nadzieję, że chociaż reszta zarobiona.

#16 New Jersey Devils - Pittsburgh Penguins 1 ML (1,62) - William Hill

#17 Chicago Blackhawks - Carolina Hurricanes 1 (1,85) - Expekt

#18 Calgary Flames - Columbus Blue Jackets 1 ML (1,59) - William Hill

Trzy typy na noc w NHL. Po pierwsze Diabły, które mają straty 10 punktów do Play Offów. Niby dużo, ale ich nadal wysoka forma powoduje, że mają szanse jeszcze tą stratę zniwelować. Przeciwnik solidny, ale dość mocno rozbity w ostatnich tygodniach. Dodatkowo w bramce Brent Johnson. Chicago - zdobywca Pucharu Stanleya z poprzedniego sezonu. W tym sezonie bardzo kiepski start, ostatnio nieco bardziej się ogarnęli. Obecna znakomita forma spowodowała, że awansowali, aż na czwartą pozycję w konferencji, ale należy pamiętać, że jest olbrzymi ścisk, a tylko trzy punkty mniej ma Anaheim, które jest na... 11 pozycji! Carolina ostatnio dobrze, awansowali na siódmą pozycję w konferencji, ale dziś w bramce Peters, także liczę, że to rozpędzone Czarne Jastrzębie dzisiaj zwyciężą. Ostatni mecz to przedstawiciele Konferencji Zachodniej. Calgary ciągle w grze i w tym tłumie drużyn z niewielką różnicą między sobą. Kurtki zaczynają już coraz bardziej odstawać i ich sen o fazie pucharowej zaczyna powoli odchodzić w niepamięć. Płomieniom bardzo potrzebna jest wygrana i sądzę, że dziś ten cel osiągną.

#16 New Jersey Devils - Pittsburgh Penguins 1 ML (1,62) - William Hill :t:

#17 Chicago Blackhawks - Carolina Hurricanes 1 (1,85) - Expekt :t:

#18 Calgary Flames - Columbus Blue Jackets 1 ML (1,59) - William Hill :t:

Idealna nocka. Wszyscy faworyci zgodnie z planem. Jedziemy dalej z koksem! :ok:

#19 AIK Sztokhlom - Modo Hockey 1 ML (1,82) - Doxxbet

#20 Farjestads - Brynäs 1 (1,50) - William Hill

#21 Skelleftea - Linkopings 1 (1,70) - Expekt

Ostatnia kolejka sezonu zasadniczego w Szwecji. Znalazłem trzy typy, które według mnie wydają się bardzo prawdopodobne. Pierwszy to spotkanie AIKu, który jeżeli chce zachować ośme miejsce musi dziś pokonać Modo. Na pewno po początku sezonu będzie to dla nich bardzo dobry wynik. Dwa kolejne spotkania to walka o pierwsze trzy czołowe pozycje. Jeżeli Skelleftea chce zachować pierwszą pozycję musi dziś pokonać Linkopings, które raczej już swoje miejsce ma pewne. Podobnie jest z Farjestads, który także walczy o pierwsze miejsce, a także o drugie z HV 71. Także wydaje mi się, że każdy z tych trzech typów jest jak najbardziej do polecania.

#19 AIK Sztokhlom - Modo Hockey 1 ML (1,82) - Doxxbet :t:

#20 Farjestads - Brynäs 1 (1,50) - William Hill :t:

#21 Skelleftea - Linkopings 1 (1,70) - Expekt :n:

Negatywnie zaskoczyła mnie ekipa Skelleftei, która już miała prawie w kieszeni pierwsze miejsce w lidze. A dzięki swojej dziwnej formie pod koniec spadła na trzecią pozycję. Pozostałe mecze bez niespodzianki, AIK musiał i wygrał, dzięki temu zapewnił sobie udział w Play Offach i zagra już dzisiaj z HV 71 w pierwszym spotkaniu. Farjestads pewnie ograło Brynas co przy wpadce Skelleftei, która wygrała dopiero po dogrywce oznacza drugie miejsce. Co ciekawe, dzięki dobrej grze Linkopings, które pozbawiło swoich rywali pierwszego miejsca w pierwszej rundzie spotkają się właśnie z nimi. Niezła forma ostatnio, dziś kolejna porcja dobrych i trafnych typów.

#22 Cracovia Kraków - GKS Tychy Over 5.5 (1,70) - Tobet

#23 Pardubice - Zlin Over 4.5 (1,55) - Betsafe

#24 HKM Zvolen - Bańska Bystrzyca 1 ML (1,85) - Bwin

#25 HV 71 - AIK Sztokholm Over 4.5 (1,55)

Na dzisiaj cztery typy. Pierwszy to mecz w końcu rozpoczynający się finał Mistrzostw Polski. Według mojej oceny zdecydowanym faworytem tej konfrontacji jest Cracovia. Na pewno Tychy są groźnym przeciwnikiem, ale więcej indywidualności ma jednak zespół gospodarzy. Dzisiaj przewiduje dobre spotkanie, obfitujące w bramki. Wynik w kierunku gospodarzy coś koło 4:2, 5:2. Po raz drugi w ostatnich dniach coś z meczu Pardubice - Zlin. Gospodarze stoją przed szansą rozstrzygnięcia pojedynku w stosunku 4:0. Muszą jedynie wygrać dwa najbliższe spotkania u siebie. Ja dziś znów przeczuwam over i co najmniej pięć bramek. Zlin jest pod ścianą i pewnie od początku rzuci się na Pardubice. Emocjonujący mecz i dużo bramek według mnie. Trzecie spotkanie to jedyny dzisiaj typ w kierunku jakiejś drużyny. Zvolen w ćwierćfinałowym pojedynku nr 6 podejmie Bańską Bystrzycę. Bez wątpienia wynik 3:2 po pięciu meczach jest dla mnie zaskoczeniem. Dzisiaj zwycięstwo da Zvolenowi awans do półfinałów o których raczej nikt tam nie marzył. Kurs naprawdę bardzo dobry, a gospodarze w tej rywalizacji spisują się naprawdę bardzo solidnie. W poprzednim podsumowaniu napisałem o meczu HV 71 z AIKiem. Tutaj też faworyt jest tylko jeden i sądzę, że drużynę z Jonkoping stać na szybkie 4:0. Dzisiaj trzeba zacząć Play Offy z wysokiego C. Sądzę, że wynik 4:1 jest jak najbardziej w zasięgu, także over 4.5 bramki do gry. Oby do przodu!

#22 Cracovia Kraków - GKS Tychy Over 5.5 (1,70) - Tobet :t:

#23 Pardubice - Zlin Over 4.5 (1,55) - Betsafe :n:

#24 HKM Zvolen - Bańska Bystrzyca 1 ML (1,85) - Bwin :n:

#25 HV 71 - AIK Sztokholm Over 4.5 (1,55) :t:

Średnio udany dzień. Cracovia zrobiła swoje i według prognoz rozstrzelała Tychy 8:1. Słabą pierwszą tercje zrekompensowały dwie następne. Pardubice wygrywają po karnych 2:1. W regulaminowym czasie po raz kolejny ze znakomitej strony pokazał się bramkarz gospodarzy Ruzicka, który znów wygrał Pardubicom mecz. 3:0 i drużyna Pardubic o krok od półfinałów. Zvolen wydawało się, że zgodnie z planem. 1:0 po dwóch tercjach, na bramkę wyrównującą odpowiedzieli na trzy minuty przed końcem golem na 2:1. Niestety już minutę później było 2:2, co bardzo mnie zmartwiło, bo naprawdę wygrana była w zasięgu. Później liczyłem na karne, gospodarze zaczęli dobrze od gola, niestety później dwa razy trafia Sykora i po meczu. Bańska troszkę na farcie wyrównuje na 3:3 i o półfinale zadecyduje mecz na ich lodowisku. Ostatni mecz na plus, ale raczej wynik dużyyyym zaskoczeniem. 2:4 dla Sztokholmu to naprawdę sensacja, ale na szczęście wytypowany over wszedł. Za chwilkę kolejne typy na noc.

#26 Tampa Bay Lightning - Washington Capitals N.Backstrom over 0.5 pkt (2,10) - Expekt

Dzisiaj tylko jeden typ, ponieważ bardzo uboga nocka w NHL. Mecz Tampy z Waszyngtonem bardzo ważny dla układu Dywizji w której występują obie drużyny. Żadna nie może dzisiejszego meczu przegrać, bo może jej to utrudnić zwycięstwo. Dla mnie w znacznie lepszej formie są ostatnio goście, którzy wygrali cztery mecze z rzędu. Tampa, zaś trzy mecze z rzędu przegrała. Backi to jedna z czołowych postaci Capsów. Pod względem punktów ustępuje tylko super gwieździe Alexowi Ovechkinowi. W poprzednich dwóch meczach dwa gole, więc na pewno forma zwyżkująca po kilku meczach bez punktu. Dzisiaj na jego oczko, aż 2.10, także warto brać. Jeżeli forma się utrzyma sądzę, że Nicklas może zapunktować przy którejś z bramek lub nawet sam ją zdobyć. Typ value, także polecam.

• 1 month later...

Temat się troszkę przedawnił %-) Spróbujemy na nowo zacząć i postaram się oddawać typy regularnie :ok:

:hokej: Salavat Ufa - Atlant Moskwa A.Radulov punkt @1.45 - Betsafe

:hokej: Jyp - Blues Gospodarze Over 2.5 @1.75 - Betway

To tak na początek jak będzie pozytywny wynik to także podam kolejne typy na wieczór ;)

Temat się troszkę przedawnił %-) Spróbujemy na nowo zacząć i postaram się oddawać typy regularnie :ok:

:hokej: Salavat Ufa - Atlant Moskwa A.Radulov punkt @1.45 - Betsafe :n:

:hokej: Jyp - Blues Gospodarze Over 2.5 @1.75 - Betway :n:

To tak na początek jak będzie pozytywny wynik to także podam kolejne typy na wieczór ;)

Kasa się skończyła, więc teraz będą lepsze typy %-)

:hokej: Sarpsborg - Stavanger 1 @1.60 - Betsafe

:hokej: Davos - Kloten 1 @1.70 - Bwin

:mlb: Chicago White Sox - Tampa Bay Rays 1 @1.94 - Pinnacle

:noga: Ruch Chorzów - Polonia Bytom Goście strzelą @1.61 - Betsafe

Cztery petardy na dziś, polecam do gry! :ok:

:nhl: Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning 1 ML @1.55 - Expekt

:nhl: Columbus Blue Jackets - Buffalo Sabres 2 ML @1.79 - Pinnacle

:nhl: St.Louis Blues - Nashville Predators 2 ML @2.00 - Pinnacle

:nhl: San Jose Sharks - Phoenix Coyotes 1 ML @1.60 - Pinnacle

Ostatnie mecze sezonu regularnego. Dla każdej z czterech wymienionych drużyn wygrana może pomóc uzyskać dobre miejsce w Play Off lub też do tego Play Offa awansować.

:nhl: Detroit Red Wings - Phoenix Coyotes (H2H PKT Datsyuk - Whitney) Datsyuk @1.47 - Bwin

:nhl: Pittsburgh Penguins - Tampa Bay Lightning (H2H PKT Talbot - Lecavalier) Lecavalier @1.65 - Bwin

:nhl: Washington Capitals - New York Rangers (H2H PKT Ovechkin - Gaborik) Ovechkin @1.50 - Bwin

:nhl: Vancouver Canucks - Chicago Blackhawks (H2H PKT D.Sedin - Kane) D.Sedin @1.50 - Bwin

:nhl: Detroit Red Wings - Phoenix Coyotes (H2H PKT Datsyuk - Whitney) Datsyuk @1.47 - Bwin ZWROT

:nhl: Pittsburgh Penguins - Tampa Bay Lightning (H2H PKT Talbot - Lecavalier) Lecavalier @1.65 - Bwin ZWROT

:nhl: Washington Capitals - New York Rangers (H2H PKT Ovechkin - Gaborik) Ovechkin @1.50 - Bwin :t:

:nhl: Vancouver Canucks - Chicago Blackhawks (H2H PKT D.Sedin - Kane) D.Sedin @1.50 - Bwin ZWROT

Same zwroty dzisiaj :bz: W pierwszej parze po jedynym punkcie, w dwóch pozostałych zwrotach bez punktu i tylko Alex wygrał rywalizację z Gaborikiem ;)

:hokej: Polska - Estonia Over 6.5 @1.95 - Tobet :t:

:hokej: Polska - Estonia Polska -2.5 @1.65 - Tobet :t:

:hokej: Szwecja - Słowacja (Kobiety) Over 6.5 @1.94 - Pinnacle :n:

Polska nawet nie zgodnie z planem, a wyraźnie ponad to czego oczekiwałem. Wysokie 8:3 przybliża nas do utrzymania w Dywizji Pierwszej. Szwedki bez komentarza, 3 gole przy 74 oddanych strzałach to fatalna skuteczność. Niestety hokej kobiecy rządzi się własnymi prawami.

:nhl: Tampa Bay Lightning - Pittsburgh Penguins 1 ML @1.74 - William Hill

:nhl: Buffalo Sabres - Philladelphia Flyers T.Vanek over 0.5 asyst @6.00 - Ladbrokes

:nhl: Tampa Bay Lightning - Pittsburgh Penguins V.Lecavalier over 0.5 asyst @2.37 - Ladbrokes

:nhl: Montreal Candiens - Boston Bruins M.Lucić over 0.5 karnych minut @2.75 - Ladbrokes

:nhl: Phoenix Coyotes - Detroit Red Wings P.Datsyuk over 0.5 asyst @1.83 - Ladbrokes

Króciutko, dlaczego tak. Tampa tak jak pisałem dla mnie może być czarnym koniem i chciałbym, żeby nim byli. To bardzo dobrze poukładana drużyna, co udowodnili w drugim meczu. Pens na wyjazdach nie tak mocni jak u siebie, także oby na Florydzie górą byli gospodarze. Do tego dokładam Viniego, który jak center ma zawsze duże szanse zaliczyć jakąś asystę. Pavel gra fenomenalnie w Play Offach i dla mnie to taki mały pewniaczek nocy. Lucić 1/6 swoich minut karnych (a dość sporo ich ma w okolicach 400) zdobył właśnie w meczach z Canadiens. Dzisiaj może być podobnie, a kurs kusi. Vanek to jest nieporozumienie. Dla przykładu spytałem innego specjalisty od NHL jaki wystawiłby kurs. To bez spoglądania w ofertę napisał 1.50-1.60. To chyba mówi wszystko. Nie ma czegoś takiego, że na 100% wejdzie, ale przy takim kursie to nie zagrać byłoby grzechem. Wszystkie typy polecam, ale racjonalnie Panowie.