Gość akaczo Napisano 24 Luty 2005 Zgłoszenie Podziel się Napisano 24 Luty 2005 Witam wszystkich Nie wiem czy to dział na tego typu pytania (prośby), ale bardziej odpowiedniego nie udało mi sie znaleźć Bukmacherka interesuje sie od ponad roku, od jakiegos czasu szukam w necie informacji na temat "wskaznikow" pomocnych w typowaniu spotkan (zaraz wyjasnie o co chodzi), na jednej ze stron a mianowicie http://www.football-prophet.com/ pewnie znanej przez wielu z Was, jest przedstawiany sposob analizy i typowania spotkaz z Premier League (z dosc niezlymi wynikami), w analizie uzywane sa owe "wskazniki", ich opis jest tutaj (swoja droga 2-3 miesiace temu na tym forum byl dzial "Wyzsza szkola jazdy" ktory zwinal sie nie wiadomo czemu i w ktorym cos podobnego bylo opisywane) Czy ktos z Was uzywal tego (lub podobnego) sposobu typujac wyniki? z jakimi rezultatami? Czy jakis ekspert na tym forum ktory moglby wyjasnic (przetlumaczyc, niestety u mnie srednio z Angielskim ) opis wskaznika PAWER RATING ze wspomnianej wyzej strony? W starategi przedstawionej przez typerow na tej witrynie najbardziej zastanawiajacy i interesujacy jest fakt ze typowanie odbywa sie w 90% "mechanicznie" bez wnikania w sklady, kontuzje itp. Jestem w trakcie pisania programiku ktory analizowal bedzie na podstawie archiwalnych sezonow i kursow skutecznosc typowania i gry wg wspomnianych wskaznikow (z mozliwoscia zmiany ich parametrow). Wdzieczny bede za wszelkie sugestie i rady Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konan_m Napisano 1 Marzec 2005 Zgłoszenie Podziel się Napisano 1 Marzec 2005 Ekspertem nie jestem ale coś na ten temat wiem i się chętnie tym podziele: wskaźnik formy na podstawie wyników meczy (2 wersje nieznacznie się od siebie różniące): 1 wersja Bierzesz 5 (lub 6) ostatnich meczy obu drużyn. i teraz przyznajesz im punkty wg takiej zasady: (mecze rozegrane u siebie) zw - 3 remis - 1 przegrana 0 (mecze na wyjeździe) zw - 4 remis 2 przegrana 0 no i podliczasz punkty i porowujesz kto ma więcej ( jest jeszcze wersja ktora bardziej odwzorowuje ta najbardziej aktualna forme, robisz to samo tylko ze punkty jeszcze mnozysz x numer meczu, tzn mecz ktory był najdawniej ma numer 1 a ten ktory odbyl sie ostatnio jest ostatni czyli 5 lub szosty i wtedy dopiero porownujesz wyniki obu druzyn) 2 wersja uwazam ja za troszke mniej wiarygodna. od pierwszej wersji rozni sie tym ze dla druzyny grajacej u siebie bierzesz tylko mecze rozegrane u siebie a dla druzyny przyjezdnej tylko mecze wyjazdowe. punkty jak wyzej wskaznik strzelonych goli znow bierzemy 5 (6) ostatnich meczy ale teraz potrzebujemy ich dokladne wyniki bramkowe i postepujemy w nastepujacy sposob: liczymy punktu dla druzyny grajacej u siebie wg wzoru: gole strzelone w 5 meczach + gole stracone przez przeciwnika (tego, z ktorym wlasnie gramy) liczymy podobnie punkty dla gości wg wzoru: gole strzelone przez ta druzyne w 5 meczach + gole stracone przez gospodarza (czyli najblizszych przeciwnikow) no i znowu porownujemy wyniki mam nadzieje ze dalo sie coś zrozumiec z tego co napisalem. Jak cos bylo niejasne to postaram sie to lepiej wyjasnic, dzis jestem po prostu lekko kontuzjowany psychofizycznie [/center] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenix Napisano 2 Marzec 2005 Zgłoszenie Podziel się Napisano 2 Marzec 2005 Spoko - wszystko będzie w odpowiednim czasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi